Ko vas dober recept lahko spodbudi k … Tistim rečem. V tortici sta kar dva afrodiziaka: čokolada in borovnice. Torej, za prvo spodbudo poskrbi tortica, za pravo razpoloženje pa vi! 🙂

Sestavine: 150 g masla, 8 jajc, 150 g sladkorja, 120 g moke, 1 vanilijev sladkor, 200 g temne čokolade
Nadev: 270 g borovničevega džema
Glazura: 200 g čokolade za kuhanje, 40 g masla, sveže ali zmrznjene borovnice

Ločite beljake in rumenjake ter jih denite v ločeni posodi. Iz beljakov stepite trd sneg ter postopoma vanj vmešavajte vanilijev sladkor in sladkor. Maslo penasto umešajte, dodajte mu rumenjake, stopljeno čokolado in vse dobro premešajte. Nato v čokoladno rumenjakovo maso nežno vtepite sneg iz beljakov ter moko in počasi vmešavajte. Zlijte v predhodno pripravljen kalup za torte premera 26 cm ter pecite 60 minut v ogreti pečici na 180°C. Biskvit ohladite ter prerežite na pol. Polovico premažite z borovničevim džemom, položite nanj drugo polovico ter torto dobro premažite z borovničevim džemom po površini. Maslo segrejte, vanj vmešajte čokolado in liker ter mešajte nad vodno paro, dokler ne dobite gladke glazure. Malenkost jo ohladite in z njo prelijte torto. Torto ohladite in jo posujte s svežimi borovnicami ter metinimi lističi.

Advertisements