Se morda intenzivno pripravljaš na izpite ali pa imaš naporno umsko delo? Tvoja prehrana naj vsebuje dovolj beljakovin, ogljikovih hidratov, zmerno količino maščob in pa čim več vitaminov in mineralov.
 
Ta preprost recept je kot nalašč za hiter in primeren obrok za taka obdobja. Jabolko bo zagotovilo vitamine in minerale, arašidovo maslo pa vsebuje veliko ogljikovih hidratov, proteinov, maščob, vitaminov in mineralov. Spada med živila z najvišjo koncentracijo hranil rastlinskega izvora. A pozor: uživaj ga v omejenih količinah, saj ima 100 gramov arašidovega masla ima blizu 600 kilokalorij.
 
Arašidovo maslo lahko pripraviš tudi sama: skodelico izluščenih arašidov streseš v pekač in jih pečeš pri 160 stopinjah od 15 do 20 minut. Nato jih streseš v sekalnik, dodaš žličko rastlinskega olja, lahko pa tudi arašidovega. Mešaš, dokler ne dobiš gladke zmesi. Po okusu še dosoliš. Maso spraviš v kozarce in, ker je maslo povsem naravno, ga hraniš v hladilniku.
Advertisements